Nieuws

Tips: Wat mag er niet ontbreken in uw vakantiehuis

Geplaatst op: 10-03-2022 18:47:33

Wat mag er absoluut niet ontbreken in een vakantiehuis? Als u uw vakantiehuis te huur aanbiedt, is het altijd leuker om de verwachtingen van de huurders te overtreffen. Met kleine dingen kan u het verblijf van de gasten aangenaam maken, en zelfs ergernissen wegnemen. Wij geven u dé tips die niet mogen ontbreken in uw vakantiehuis.

“Met kleine dingen kan u het verblijf van de gasten aangenaam maken, en zélfs ergernissen wegnemen”

Uw spulletjes

Zorg er voor de spullen in het vakantiehuis goed en degelijk zijn, en absoluut niet versleten. Denk bijvoorbeeld aan een goede koekenpan en een scherp mes om stokbrood te snijden.

Daarbij is er niets zo ergerlijk als het hebben van te weinig keukengerei. Een vakantiehuisje voor 6 personen moet niet op de kop 6 bordjes, glazen en messen hebben liggen. Zorg dat u voldoende hebt, zodat u niet na ieder gebruik hoeft af te wassen. Het is tenslotte vakantie…

De beste raad is voorraad

Zorg als verhuurder altijd voor een kleine voorraad. Een koffiezetapparaat met filters, een voorraadblik met al vast wat koffie. Ieder heeft na de vakantie wel wat koffie over, en laat dit dan ook weer na voor de volgende huurder. Thee, suiker, zout en peper; het liefst in nette potjes en blikjes, die goed zichtbaar zijn in de keuken. Naar de wc? Een extra wc rol is geen overbodige luxe (vergeet ook geen rolletje achter te laten als u het vakantiehuis verlaat).

"Een kleine moeite, een groot plezier"

De Schoonmaak

Bij veel vakantiehuisjes is de schoonmaak inbegrepen. Het is echter prettig, met name bij een langer verblijf, dat er voldoende schoonmaakspullen aanwezig zijn. Denk aan een stofzuiger, emmer, dweil en schoonmaakdoekjes. De mensen kunnen dan eenvoudig zelf iets opruimen en het verblijf netjes houden.

Erg handig is een kastje onder het aanrecht met afwasmiddel, een afwasborstel, en vaatdoekjes. Een vaatwasser aanwezig? Vergeet de afwastabletten niet.

Een goede nachtrust

Vakantie is voor velen ook dé manier om eens goed uit te rusten. Onderschat daarom niet het belang van een goede nachtrust. Als verhuurder kan u er voor zorgen om, naast een goed bed, de nachtrust aangenamer te maken. Zorg dat het voldoende donker gemaakt kan worden op de slaapkamers. Het is namelijk veel gemakkelijker om de ruimte lichter te maken, dan donkerder. Voorzie een nachtlampje, en een extra oriëntatielichtje op de gang. Zorg daarnaast voor een extra dekentje, het hebben van ‘warmte’ wordt door ieder anders ervaren.

Allerhande belangrijke tips (die niet mogen ontbreken)

Aan alles gedacht? Wij sommen de belangrijkste dingen nog op. Een kleine moeite, een groot plezier.

- Houdt voldoende ruimte en wat kastjes vrij om de boodschappen kwijt te kunnen

- Voldoende kapstokken, een haakje voor de handdoeken/theedoeken en de jassen

- Voor de kleine gasten, de aanwezigheid van een opklap kinderstoel

- Een eerste hulpkoffer, naaisetje, haardroger, batterijen en reservelampen, een goedwerkende fietspomp en bandenplaktools

- Een map met folders, een overzicht van wat er in de omgeving te doen is en welke restaurantjes het proberen waard zijn

- Belangrijke telefoonnummers en een handleiding met de werking van de verschillende apparaten

- Geef aandacht aan het interieur. Liever een net en fris interieur dan een ratjetoe van meubels

Met deze tips heeft uw vakantiehuis een streepje voor, en geeft u uw gasten een verblijf waar zij met veel plezier aan terug zullen denken (en misschien zelfs voor terugkomen).